Manurhin KMX26

Dit is een langdraai automaat.

FMB turbo stafaanvoer.

Merk

type

maximum doorlaat

slag

aantal gereedschappen

gestuurde assen

overnamespil

HD pomp (en luchtfilter)

Stafaanvoer

bouwjaar

spantang

geleidebus

Manurhin

K’MX26 – First Fanuc

26 mm

165 mm

12 , waarvan maximaal 6 aangedreven.

X1, Z1, Z2 (niet gelijktijdig onafhankelijk , wel synchroon.

Géén C-as interpolatie, wel op 0,001 graad indexbaar

nee

nee

FMBturbo

1995

161 E ( F32 76-221)

JBS flexibele geleidebus systeem

Dit is een krachtpatser voor een langdraaier. De motor voor het aangedreven gereedschap is groter en sterker dan de hoofdspilmotor van de kleinere Citizens. In combinatie met het JBS geleidebus systeem (waarmee het product ook geklemd kan worden) is het mogelijk om langere onderdelen te draaien (Wij hebben assen van 1,25 lang gemaakt hierop). Door het JBS geleidebus systeem is het ook mogelijk om met NIET gekalibreerd materiaal, zoals de meeste kunststof staven, te werken.

Van onze oude website:

De KM’X van Manurhin is een buitenbeentje onder de langdraaiers. Zeker in de uitvoering zoals hij bij ons staat.
Deze draaiautomaat is uitgevoerd met twee revolvers, die onafhankelijk of gesynchroniseerd kunnen bewegen. Omdat de revolvers in Z ten opzichte van elkaar vergrendeld zijn (in ‘Z’ kunnen ze helemaal niet bewegen, dan beweegt het produkt namelijk, het is nu eenmaal een langdraaier). Door de gereedschappen in de beide revolvers een heel klein beetje te verschuiven kan er een snede opdeling gemaakt worden. Bij de doorlaat van 26 mm kan dit best zinvol zijn.
Omdat de KMX26 met een, voor langdraaier begrippen, vrij zware hoofdspil motor uitgevoerd is kan deze machine vrij fors verspanen.  Door de keuze voor een zogeheten ‘elastische geleidebus’ (in plaats van een star afgestelde geleidebus) volgt deze bus pneumatisch de diameter van het materiaal) is er ook niet ‘gecalibreerd’ materiaal te verwerken. Zoals kunststoffen en gewalste materialen (wij hebben onderdelen gemaakt van ruw gewalst 34CrNiMo6, treksterkte 1200 N/mm^2, dat van 20 mm terug gedraaid moest worden naar 8mm). Het is zwaar overdreven om te zeggen dat het geen problemen gaf, maar op een van onze andere langdraaiers had het gewoon onmogelijk geweest.

Er hoort een voorinstel apparaat bij deze machine.